Морски вълнения

понеделник 30 октомври 2017

Морски вълнения
Неописуемо. Да бъдеш на 10-дневен литературен лагер с толкова очарователни хора на такова красиво място. Бяхме посрещнати от слънчево време и заредени със също толкова слънчеви емоции. Още при заминаването от автогарата се усещаше, че предстои нещо голямо. Нещо, от което нямаше да се отърся лесно. (В тази връзка искрено благодаря на Марияна Чечева – координаторът на фондация „Стоил Куцев-Даскала“, за това, че се грижеше за всичко, което нашите разсеяни души забравяха да свършат.)

Морски литературен лагер

сряда 26 юли 2017

Морски литературен лагер
За четвърта поредна година ученици от Езикова гимназия „Пловдив”, справили се най-добре в писането на есе в конкурса на фондацията, ще имат възможността да прекарат десет прекрасни дни на брега на морето с книга в ръка...

Кера и нейната страст към писането

вторник 18 юли 2017

Кера и нейната страст към писането
„Все още търся каква съм, затова ми е трудно да се опиша. През свободното си време чета (всичко), танцувам (главно суинг), пътувам и когато мога, се включвам като доброволец към културни инициативи в град Пловдив. ..

За нас

Няколко бивши възпитаници на Езикова гимназия „Пловдив” се обединихме около идеята да учредим фондация „Стоил Куцев-Даскала”. Това, което ни свързва заедно са прекрасните спомени, наученото от Даскала, това, което той ни е дал. Целта ни е името и паметта на този човек да останат добър пример за идните поколения.

Научи повече

Мисия

Мисия на фондацията е да подпомага и да насърчава учениците, възпитавайки в тях любов към литературата. Една от основните ни цели е да върнем духа, с който ние живяхме в гимназията. Литературата не е просто четиво, тя е неразривна част от модерния живот на хората. Ето защо вярваме, че поощрявайки децата да четат, те развиват потенциала си,  усъвършенстват себе си, получават добро образование и по-големи възможности за изява. 

Научи повече

Дейности

Фондацията организира училищни кръжоци, ежегодни конкурси за есета, летни литературни лагери с образователна цел, срещи с изявени автори, както и различни творчески и социални занимания за учениците през цялата година.

Научи повече