Новини


Връчване на годишните литературни награди на фондация "Стоил Куцев - Даскала"

За единадесета поредна година фондация "Стоил Куцев - Даскала" връчи своите награди на победителите в ежегодния конкурс за есе в Езикова гимназия "Пловдив", в който участие взеха тридесет ученици от всички випуски.


Връчване на десетите литературни награди на фондация "Стоил Куцев-Даскала"

За десета поредна година фондация "Стоил Куцев-Даскала" връчи своите награди на победителите в ежегодния литературен конкурс за есе, проведен в Езиков гимназия "Пловдив", в който участие взеха четиридесет ученици от всички випуски.


Десети литературен конкурс на фондация "Стоил Куцев-Даскала" за учениците от Езикова гимназия "Пловдив"

Точно десет години изминаха, откакто фондация „Стоил Куцев – Даскала“ постави...


Фондация "Стоил Куцев-Даскала" обявява ежегодния литературен конкурс за учениците от Езикова гимназия "Пловдив"

За девета поредна година фондация "Стоил Куцев-Даскала" ще проведе литературен конкурс в Езикова гимназия "Пловдив". Заглавието, върху което ще размишляват ученици от всички випуски, е "Полет над кукувиче гнездо" от Кен Киси. Участниците следва да предадат своите есета на преподавателите си по български език и литература в срок до 18 април, а по традиция наградите на победителите в конкурса ще бъдат връчени на тържествена церемония в деня на празника на училището - 9 май.


Награждаване на победителите в конкурса за есе на тема "Историята на Езикова гимназия Пловдив"

На хубав и запомнящ се празник, в училищната библиотека, фондацията връчи наградите на четиримата победителите в конкурса за есе на тема "Историята на Езикова гимназия Пловдив". Рая Чакърова от XII "к" клас, Гергана Гешева от XI "и" клас, Виктория Николова от XI "б" клас и Иван Балабанов от X "г" клас получиха парични награди и грамоти, както и поздравления от ръководството на гимназията и своите съученици, които присъстваха на награждаването. По есето на Рая Чакърова фондацията предстои да реализира и документален филм за историята на едно от най-старите и елитни училища в страната.


Резултати от литературен конкурс за есе "Историята на Езикова гимназия Пловдив"

Ясни са резултатите от конкурса на тема "Историята на Езикова гимназия Пловдив", чийто организатор е фондация "Стоил Куцев-Даскала".


Конкурс за есе на тема "Историята на Езикова гимназия Пловдив"".

Фондация "Стоил Куцев-Даскала" обявява конкурс за есе на тема "Историята на Езикова гимназия Пловдив"". В конкурса участие могат да вземат всички бивши и настоящи възпитаници на Езикова гимназия "Пловдив". По най-добрия текст фондацията ще създаде документален филм за едно от най-старите и елитни училища в страната.


Осми литературни награди на фондацията

Макар и в нетипична обстановка и с малко закъснение, за осми пореден път традицията за провеждането на литературен конкурс бе спазена и фондацията връчи своите награди на най-добрите пет литературни таланта, отличили се сред всички гимназисти. Иван Балабанов, Летисиа Меретева, Рая Чакърова, Калоян Цанков и Анна Велкова се справиха най-добре с написването на текст по романа на Албер Камю „Чумата” и получиха парични награди, всяка в размер на 1000 лева. Ето какво написа и ни изпрати от Германия, където е вече студентка победителката от дванадесети клас Ани Велкова, която за пети пореден път е лауреат в конкурса на фондацията:


Фондация "Стоил Куцев-Даскала" обявява своя осми литературен конкурс

И тази година, макар и в нетипична обстановка, традицията ще бъде спазена и конкурс на фондацията ще има. Изборът на произведение беше направен, а текстът е актуален и поучителен-"Чумата" от Албер Камю. Всички ученици от ЕГ "Пловдив", които имат желание да се включат в състезанието, могат да изпращат своите есета в срок до 31 май на електронната поща на фондацията: f.daskala@gmail.com. Успех на всички участници!


За емоциите, които носи приключението, наречено литературен лагер

"Градът бе мокър като след целувка. Клошарите не смеят да надникнат в кошчето. А сервитьорката, загледана в движението на ръката си, изтрива бавно този ден и смисъла да бъде лято."